ЗА МЕН

Ивелина

Здравейте, казвам се Ивелина Георгиева.

Добре дошли в моето виртуално кътче посветено на АРОМАТЕРАПИЯТА. Ако и вие се интересувате от натурални средства за поддръжане на здравето и красотата сте попаднали на правилното място. 

Желанието ми е все повече хора да се запознаят с ароматерапията и да се научат как да се възползват от невероятните възможности които предлага. 

В света, в който живеем днес, пълен с отрови на всяка крачка, е нормално все повече хора да търсят и да се обръщат към алтернативни методи за лечение. Масово хората търсят натурални средства за облекчаване на различни неразположения в ежедневието си, за превенция, както и натурална и безопасна за здравето козметика и като цяло по-натурален живот. Добрата новина е, че ароматерапията може чудесно да се впише в тези стремежи и желания, а етеричните масла могат да се превърнат за вас в чудесни приятели и помощници при справянето ви с много неразположения в ежедневието.

Ако сте начинаещ, любител или напреднал в опознаването на ароматерапията тук ще споделям с вас разнообразна, интересна и полезна информация по темата. Ще ви запозная с възможностите на етеричните масла и как да ги използвате ефективно и безопасно. Интернет е пълен с каква ли не информация по темата, която в много случаи е противоречаща или не е съобразена с мерките за безопасност, а в България информацията е доста оскъдна и недостатъчна за разбирането даже основите на ароматерапията.

Идеята ми с този сайт е всеки които се интересува от ароматерапия да има от къде да се информира и да знае как да приложи наученото. Да върви напред в знанията си по ароматерапия и да знае на какво са способни етеричните масла и къде са границите им. Да споделяме опит, мнения, знания, истории и положителни емоции. Както загатвам в самото име на сайта aromamood/ароматно настроение, искам да създавам у вас добро настроение, цветно и „ароматно“ преживяване в макар и виртуалното пространство, заедно с нашите приятели – етеричните масла.

Ароматерапията е любима моя тема, която изучавам и практикувам върху себе си и близки от няколко години. Освен книгите и информацията която с интерес търся и попивам съм преминала няколко онлайн курса и индивидуално обучение в София. 

  • Първото и основно обучение получих в София при Любов Петрова през 2016-2017 година. Нейният индивидуален курс по Холистична Ароматерапия ми даде отлична основа и знания за света ароматерапията, етеричните масла и възможностите им. С него задълбочих и затвърдих знанията си, които бях попила от книгите и интернет преди това.
  • Преминала съм 2 онлайн курса от любим сайт aromahead.com, които са насочени основно към практическата част и са пълни с интересни рецепти и приложения на етеричните масла: Aromatherapy for natural living и Body butters and lips balms
  • И на последно място (за сега) е друг онлайн курс, насочен към безопасното използване на етеричните масла, и не само: Using Essential Oils Safely BASICS class.

Родена съм в Стара Загора. Средното си образование съм завършила в Професионална Гимназия по Биотехнологии и Химични Технологии „Димитрий Менделеев“ със специалност „Екология и опазване на околната среда“. След това завърших висшето си образовани в Медицинския колеж Стара Загора със специалност „Медицински лаборант“.

Обичам да чета и да се информирам по различни теми, като ароматерапията, натуралната козметика и здравето са ми едни от любимите. От доста месеци съм се запалила и по астрология, която има допирни точки с ароматерапията, но не съм стигнала до там в подробности, ако някой има интерес, ще ми е любопитно. 

Харесва ми да експериментирам с рецепти и да приготвям най-различни масълца, смеси, кремове и др.

Аз съм визуален човек и обичам да използвам цветове, картинки, рисунки, иконки, снимки, когато пиша, уча или украсявам нещо. Очаквайте и в сайта да присъстват тези любими мои „съставки“. Ще се постарая да не прекалявам.

Обожавам книгите, водата, морето, дъжда, смеха, цветове, сладичкото, плодовете, шоколада, танци и всякакви канцеларски материали, харесвам детайлите и ако може всичко да е подредено… и още 100-тина неща, но спирам до тук.


Ако имате въпроси, идеи или истории за споделяне може да се свържете с мен на:

ivelina@aromamood.bg


За още ароматно настроение последвайте Facebook страницата на aromamood.bg